Daniil Medvedev l-a întrecut pe Novak Djokovic în clasamentul ATP în timp real chiar în ziua în care Ucraina a fost atacată de Rusia. Noul lider mondial consideră că, având în vedere cele întâmplate, tenisul trece pe locul doi, iar pacea trebuie să primeze.

Daniil MedvedevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

În sferturile turneului ATP 500 de la Acapulco, Medvedev a trecut de Yoshihito Nishioka (103 ATP), scor 6-2, 6-3, într-o oră și 11 minute.

În același timp, Novak Djokovic a fost învins surprinzător în sferturile turneului de la Acapulco, astfel că Daniil Medvedev va deveni numărul unu mondial.

"În aceste momente, tenisul nu este atât de important. Cu siguranță, am avut foarte multe sentimente când m-am trezit. Înaintea meciului (n.r. din sferturi), nici nu știam că o să fiu lider mondial, întrucât Djokovic a pierdut. Au venit mai multe emoții. Cu siguranță, n-a fost ușor să joc.

Nu a fost ușor să văd știrile de acasă, eu fiind aici în Mexic. Vreau să promovez pacea în lume. Ca jucător de tenis, călătoresc în multe țări ale lumii. Nu este ușor să aud astfel de știri" - Daniil Medvedev.

Daniil Medvedev îl va înfrunta pe Rafael Nadal în semifinalele turneului de la Acapulco în reeditarea finalei istorice de la Australian Open 2022.

Desfășurarea evenimentelor din Ucraina - LiveText pe HotNews.ro.

Citește și: