Andrey Rublev s-a calificat joi în semifinalele turneului de la Dubai, iar la finalul disputei cu americanul Mackenzie McDonald a îndemnat la pace și la unitate atunci când a venit vorba despre războiul dintre Rusia și Ucraina.

Andrey RublevFoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Ocupant al locului 7 în ierarhia mondială, Rublev a trecut, scor 2-6, 6-3, 6-1, de Mackenzie McDonald, iar apoi a vorbit despre războiul dintre Rusia (țara sa) și Ucraina.

"În aceste momente îţi dai seama că meciul meu nu este important. Nu este vorba de meciul meu, de cum mă afectează. Ceea ce se întâmplă este mult mai teribil.

Ne dăm seama cât de important este să fie pace în lume şi să ne respectăm reciproc indiferent de situaţie, să fim uniţi. Acesta este cel mai important lucru" - Andrey Rublev.

Andrei Rublev a primit numeroase critici şi a fost atacat online după ce Rusia a învadat Ucraina.

"Evident am primit comentarii negative online pentru că sunt rus, am primit comentarii agresive. Nu pot reacţiona, pentru că dacă reacţionez aş arăta că sunt la fel ca ei.

Dacă vreau pace trebuie să mă comport ca şi cum comentariile respective nu contează. Chiar şi dacă aruncă pietre după mine, trebuie să arăt că sunt adeptul păcii. Nu sunt aici ca să fiu agresiv, chiar dacă nu sunt responsabil de nimic", a competat Rublev, citat de News.ro.

Rusia și Ucraina, îmbrățișate - Imaginea postată de Andrey Rublev pe Instagram

S-ar putea să te intereseze și: