Alexander Zverev a fost exclus miercuri din turneul de la Acapulco după ce i-a adresat cuvinte dure arbitrului partidei de dublu la care lua parte și a dat cu racheta în scaunul acestuia. Rafael Nadal s-a arătat de acord cu decizia organizatorilor, punctând că sportivii trebuie să fie modele pentru cei mici, iar ceea ce a făcut germanul va fi cu greu uitat de fani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Alexander Zverev a fost eliminat din proba de dublu a turneului de la Acapulco (a făcut pereche cu Marcelo Melo), iar la finalul partidei și-a vărsat nervii pe arbitrul de scaun. După ce l-a jignit și a lovit cu racheta în scaunul acestuia, germanul a fost eliminat de la turneul de categorie ATP 500.

Reacția lui Alexander Zverev după ce a provocat scandalul momentului în tenisul mondial

Rafael Nadal, de acord cu sancțiunea primită de Zverev

Rafael Nadal a intervenit în scandalul creat, susținând că, deși gesturile nu îi sunt caracteristice lui Zverev, acestea sunt profund greșite și dau un exemplu nepotrivit micilor sportivi.

"Am relaţii bune cu Alexander, dar până la urmă cred că sancţiunea este meritată. Nu poţi acţiona în acest fel şi cred că el este conştient de acest lucru.

Nu aşa se comportă Sascha de obicei. Din păcate, el are imaginea pe care a oferit-o ieri, cu reţelele de socializare în care totul este amplificat, iar până la urmă sunt milioane de copii care îşi modelează atitudinea în funcţie de atitudinea noastră şi trebuie să oferim un exemplu şi să arătăm un minim de respect.

Înţeleg frustarea, înţeleg că într-un moment de furie poţi rupe o rachetă, nu am de gând să o critic mai mult de atât, dar nu-mi place, pentru că nu am fost crescut aşa" - Rafael Nadal.

Momentul în care Alexander Zverev lovește în scaunul arbitrului: