Alexander Zverev a fost exclus de la turneul ATP de la Acapulco după ce a avut o reacție de neconceput la adresa arbitrului de scaun la un meci de dublu. La câteva ore după ce a provocat scandalul momentului din tenis, jucătorul german a avut o primă reacție pe rețelele sociale.

Alexander ZverevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Este dificil să exprim în cuvinte cât de mult regret comportamentul meu din timpul şi de după meciul de dublu de ieri. I-am cerut iertare în privat arbitrului de scaun pentru că ieşirea mea nervoasă către el a fost ceva greşit şi inacceptabil şi sunt dezamăgit de mine.

Nu ar fi trebuit să se întâmple şi nu există scuze. Le prezint scuze şi fanilor mei, organizatorilor turneului şi sportului pe care îl iubesc.

După cum ştiţi, eu las totul pe teren. Ieri am lăsat prea mult. Zilele care vin voi reflecta la comportamentul meu şi la cum mă pot asigura că nu se va mai întâmpla. Îmi pare rău că v-am dezamăgit" - Alexander Zverev pe contul personal de Instagram.

Locul 3 în ierarhia mondială, Zverev a fost exclus din proba de simplu de la Acapulco (era calificat în optimi) după un incident petrecut la un meci de dublu pe care l-a jucat sportivul german.

Perechea Zverev/Melo a pierdut meciul jucat împotriva dublului Glasspool/Heliovaara, scor 2-6, 6-4, 6-10. Iritat de unele decizii ale arbitrului de scaun, germanul a avut o ieșire nervoasă greu de înțeles la finalul partidei.

De asemenea, Zverev l-a numit la un moment dat "idiot nenorocit" pe arbitru.