Dominația BIG 3 (Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic) se apropie de final, iar ibericul a vorbit despre jucătorul care are mari șanse să domine tenisul în lipsa celor trei mari campioni.

Daniil Medvedev si Rafael NadalFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Prezent la Acapulco (acolo unde participă la turneul de categorie ATP 500), Rafa a vorbit despre era BIG 3, cea care se apropie de final sub presiunea tot mai mare a trecerii timpului.

Daniil Medvedev, jucătorul care va domina circuitul ATP

Nadal observă mulți jucători buni din noul val (Carlos Alcaraz, Felix-Auger Aliassime, Stefanos Tsitsipas, Andrey Rublev, Alexander Zverev, etc.), dar este de părere că unul singur ar putea prelua tronul de la BIG 3.

Câștigător a 21 de titluri de Grand Slam, Rafael îl vede pe Daniil Medvedev drept jucătorul care va domina circuitul mondial.

"Daniil va deveni numărul unu mondial mai devreme sau mai târziu. Novak are 34 de ani, eu aproape 36, iar Roger are 40. Ceasul nu se oprește niciodată, ăsta este ciclul vieții" - Rafael Nadal.

"Noua generație vine tare din urmă, ocupă locuri tot mai sus în clasamentul mondial, ceea ce este absolut normal.

Daniil are un joc foarte solid, are deja o carieră incredibilă. Merită să lupte pentru locul unu, îi urez toate cele bune", a completat Rafael Nadal.

Ibericul îl vede pe Medvedev drept jucătorul care are toate armele necesare pentru a domina circuitul mondial și pentru a prelua ștafeta de la BIG 3.

Federer, Nadal și Djokovic vor fi văzuți tot mai rar

De asemenea, Rafa a mai spus că vârsta nu le va mai permite unor jucători precum el, Roger și Novak să joace în întregul sezon, iar aparițiile lor vor fi tot mai rare și alese în funcție de importanța turneelor.

În acest moment, Novak Djokovic (liderul mondial) mai păstrează un avantaj de doar 440 de puncte față de Daniil Medvedev în clasamentul ATP. Rusul are tot mai mari șanse de a deveni noul lider mondial.

În vârstă de 26 de ani, Daniil Medvedev (1.98 metri) a devenit tot mai greu de învins pe suprafețele hard, rezultatele stând mărturie în acest sens.

Rusul l-a învins deja de patru ori pe Djokovic (6-4 pentru sârb la general) și o dată pe Nadal (4-1 pentru iberic la general). Daniil nu a trecut până acum de Roger Federer (3-0 pentru elvețian), dar ultima întâlnire directă datează din 2019.