​Dublă campioană la Doha de-a lungul timpului (2014 și 2019), Simona Halep a părăsit ediția din acest an încă din runda inaugurală, ea fiind învinsă de Caroline Garcia (6-4, 6-3).

Simona HalepFoto: yangyuanyong / Xinhua News / Profimedia

Mult prea defensivă în momentele importante, Simona a avut nouă mingi de break de-a lungul partidei, dar nu a reușit să fructifice vreuna.

A fost a doua înfrângere dintr-un total de nouă meciuri jucate împotriva franțuzoaicei.

Serviciul a fost cheia victoriei pentru Garcia

Siteul WTA a analizat înfrângerea surprinzătoare a Simonei și a punctat clar: diferența s-a făcut la nivel de serviciu, vântul puternic jucând și el un rol important în meci.

Franțuzoaica s-a adaptat mai rapid condițiilor aparte de desfășurare, Garcia reușind să salveze toate cele nouă mingi de break amintite mai sus.

De asemenea, WTA apreciază și elanul ofensiv prezentat de Garcia: a avut 30 de lovituri direct câștigătoare, față de cele 14 ale Simonei. Caroline a dictat ritmul de joc, în timp ce Halep a fost în majoritatea cazurilor cu un pas în urmă.

La finalul partidei, Simona a avut un mesaj pe care a dorit să-l împartă cu fanii săi de pe Instagram. "Amintește-ți, singura dată când pierzi este atunci când te oprești din a încerca".

Rezumatul partidei dintre Halep și Garcia:

De știut:

  • Pentru fosta lideră a ierarhiei mondiale urmează participarea la Indian Wells și Miami (turnee care vor avea loc în luna martie).

S-ar putea să te intereseze și:

Simona Halep, eliminată din turul întâi de la WTA Doha