Novak Djokovic a obţinut o victorie în două seturi la revenirea în circuit după scandalul din Australia (a fost expulzat, după o lungă dispută juridică cu autoritățile de la Antipozi): sârbul a trecut de italianul Lorenzo Musetti, luni, în primul tur al turneului de la Dubai (ATP 500).

HotNews.roFoto: Hotnews

Nole s-a impus în două seturi în fața italianului aflat pe locul 58 în ierarhia mondială (wildcard), scor 6-3, 6-3, după o oră și 14 minute de joc. Aceasta a fost primul meci disputat de liderul ATP în 2022.

Pentru un loc în sferturi, Novak se va duela cu învingătorul partidei dintre rusul Karen Khachanov (26 ATP) şi australianul Alex de Minaur (32 ATP).

În vârstă de 34 ani, Djokovic a câştigat de cinci ori turneul de la Dubai, dar nu a mai participat la nicio competiţie oficială din luna decembrie.

Novak Djokovic s-a prezentat, nevaccinat, la începutul lunii ianuarie, la Melbourne, pentru a evolua la Australian Open. El a fost în cele din urmă expulzat din ţară, după o lungă dispută juridică purtată cu autorităţile din acest stat.

Săptămâna trecută, Djokovic a declarat pentru BBC că preferă să sacrifice viitoarele eventuale trofee în tenis decât să fie obligat să facă un vaccin împotriva Covid-19. El a spus că nu ar trebui să fie asociat cu mişcarea antivaccinistă, subliniind că a susţinut doar dreptul individului de a alege.