Perechea formată din Jaqueline Cristian și Anna Bondar (Ungaria) s-a calificat duminică în optimile probei de dublu din cadrul turneului de categorie "WTA 1.000" de la Doha (Qatar).

Jaqueline CristianFoto: Maksim Konstantinov/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

În runda inaugurală, Cristian și Bondar au învins cuplul Darija Jurak-Schreiber/Jasmine Paolini (Croația/Italia), scor 7-5, 6-4. Meciul a durat o oră şi 20 de minute.

Prin calificarea în optimi, Jaqueline și Ana şi-au asigurat un premiu în valoare de 9.800 de dolari şi 105 puncte în clasamentul WTA de dublu.

Pentru un loc în sferturi, cele două se vor duela cu echipa învingătoare a meciului Liudmila Kicenok/Jelena Ostapenko (Ucraina/Letonia, favorite 6) vs Cori Gauff/Jessica Pegula (SUA).

Chiar dacă a fost învinsă în ultimul tur al calificărilor de Oceane Dodin, Jaqueline a ajuns pe tabloul principal de simplu (lucky loser) după retragerea cehoaicei Marketa Vondrousova (care a abandonat și înaintea semifinalei de la Dubai). În primul tur, Cristian o va întâlni pe Elena Rybakina (Kazakhstan, 16 WTA).

Alte două românce figurează pe tabloul de dublu de la Doha, Monica Niculescu şi Irina Bara.

Monica Niculescu și Vera Zvonareva (Rusia) vor întâlni în primul tur cuplul Lucie Hradecka/Sania Mirza (Cehia/India).

Irina Bara și Kristina Kucova (Slovacia) vor da piept cu perechea Marta Kostyuk/Aliaksandra Sasnovich (Ucraina/Belarus).