După revenirea pe teren, chiar în Argentina, la trei ani de la ultimul meci, Juan Martin Del Potro anunța că este o mare posibilitate ca meciul cu Federico Delbonis de la Buenos Aires Open să fi fost ultimul din carieră. Argentinianul va începe un tratament, la aceeași clinică care l-a tratat în trecut pe Roger Federer.

Juan Martin Del PotroFoto: Juan Mabromata / AFP / Profimedia

Fostul număr trei mondial va începe un tratament în Elveția, în Rennbahnklinik, la o clinică care l-a ajutat și pe Federer în trecut, conform tennisworldusa.

Câștigător la US Open în 2009, Del Potro a fost victima numeroaselor accidentări de-a lungul carierei, în special la cele două încheieturi. Absența de aproape trei ani a fost cauzată de patru operaţii la genunchi și altele la mâini.

La Buenos Aires, într-o atmosferă electrizantă, Del Potro a pierdut în fața compatriotului Federico Delbonis, scor 6-1, 6-3.

După partidă, Del Potro a anunțat că este posibil ca acesta să fi fost ultimul meci din cariera sa, dat fiind faptul că durerea sa la genunchi este prea mare. În același timp, argentinianul s-a declarat emoționat de atmosfera incredibilă creată de fani.

Juan Martin Del Potro trebuia să evolueze și la Rio de Janeiro Open (14 - 20 februarie), dar a decis să se retragă.

În vârstă de 33 de ani, Del Potro are în palmares un titlu de Grand Slam, el cucerind US Openul în 2009. Are 22 de titluri în CV, iar cel mai sus a fost pe locul 3 ATP, pe 13 august 2018.