Matteo Berrettini (6 ATP), unul dintre cei mai constanți jucători de tenis din ultimii ani, este de părere că dominația BIG 3 (Rafael Nadal, Novak Djokovic, Roger Federer) este aproape de final.

Federer, Djokovic si Nadal - BIG 3 ATPFoto: Colaj foto

Deși Rafael Nadal a cucerit în ianuarie un nou Grand Slam (Australian Open), stabilind un record de 21 de turnee majore câștigate de-a lungul carierei, Matteo Berrettini, o prezență deja obișnuită în TOP 10 ATP, este de părere că dominația BIG 3 se apropie de final.

"Este doar o chestiune de timp, va trece (n.r. era BIG 3). Așa a fost și atunci când Nadal intrase în circuit. Terenul era acaparat de Pete Sampras și Andre Agassi, dar ulterior, noii campioni s-au transformat în legende.

Nu mă deranjează suportul pe care BIG 3 îl are. Poate dacă eram în tribune, aș fi făcut și eu la fel. Aplauzele și modul în care fanii se exprimă aduc bucurie acestora, amintiri pe care le păstrează în suflet pentru tot restul vieții. Văd asta ca pe ceva frumos.

Nu am răspuns la întrebarea "De ce BIG 3 învinge în meciurile directe contra mea?" Acești trei jucători sunt cei mai buni de pe planetă, atleți sublimi. A înțelege asta este destul pentru a găsi un răspuns la întrebarea de mai sus" - Matteo Berrettini.

Matteo Berrettini a avut un parcurs bun la Australian Open, italianul ajungând până în semifinale, acolo unde a fost învins de Rafa Nadal. Berrettini a jucat de-a lungul carierei opt meciuri împotriva BIG 3, dar nu a reușit vreodată să iasă victorios, scrie firstsportz. ​

Citește și: