Rafael Nadal a scris istorie în ianuarie, atunci când a câștigat Australian Open, devenind primul jucător din istorie cu 21 de Grand Slamuri cucerite. Richard Gasquet, fost număr șapte mondial, știe ce îl face pe Nadal să fie GOAT (cel mai bun din toate timpurile) în fața lui Novak Djokovic și Roger Federer.

Rafael NadalFoto: Action Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Conform lui Richard Gasquet (76 ATP), Rafa este "un maestru al tacticilor", francezul considerând că este imposibil ca cineva să îl devanseze pe iberic la acest capitol.

"Nadal este GOAT (n.r. Greatest of All Time) al tacticilor. El este cel care înțelege cel mai bine jocul de tenis. Este capabil să întoarcă orice meci. Știe să se poziționeze mai în față, mai în spate, oriunde este nevoie. Este foarte impresionant ceea ce face" - Richard Gasquet.

Reilly Opelka (20 ATP) este și el de acord cu ceea ce a spus Gasquet. Americanul a avut numai cuvinte de laudă față de Rafa, potrivit tennisworldusa.

"Consider că nimeni în afara lui Rafa nu-l poate învinge pe Daniil Medvedev. Până și Nole a fost învins destul de ușor la US Open de Medvedev. La momentul actual, doar Nadal este capabil să-l învingă pe Medvedev" - Reilly Opelka.

Richard Gasquet are 15 titluri câștigate de-a lungul carierei, iar cea mai bună clasare a sa a fost locul șapte mondial (2007).

Proaspăt campion la Australian Open la finalul lunii ianuarie, Rafael Nadal a anunțat că va participa la BNP Paribas Open (Indian Wells), turneu ce va debuta la începutul lunii martie.