Novak Djokovic a ținut capul de afiș la începutul anului după ce a fost expulzat din Australia. La câteva săptămâni distanță, liderul ATP a făcut o serie de declarații pentru BBC. S-a tot vehiculat că unii dintre sponsorii sârbului ar putea renunța la contractul cu Nole, iar dinspre Peugeot au fost aflate primele informații.

Novak DjokovicFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Conform unor surse apropiate de Peugeot (care au dorit să-și păstreze anonimatul) și citate de Reuters, constructorul francez este încântat că Nole și-a exprimat deschis sentimentele în scandalul vizei de intrare în Australia.

De 20 de ori campion de Grand Slam, Djokovic va avea logoul Peugeot pe tricou la primul turneu la care va participa în acest an: ATP Dubai de săptămâna viitoare (21-26 februarie 2022).

Sponsorii îi aduc lui Djokovic 32 de milioane de dolari anual

Sponsorii cu care lucrează în prezent Novak Djokovic: Lacoste (începând din 2017, în locul celor de la Uniqlo), Asics (are pantofii sport de la acest producător), Head (racheta), NetJets, Seiko și Peugeot.

Pe această listă se mai găsesc Telekom Serbia și FitLine.

Conform Forbes, Djokovic încasează undeva la $32 milioane anual doar din partea sponsorilor. Sârbul se află pe locul 23 în lume la categoria celor mai bine plătiți sportivi.

Doar din premiile din tenis, Novak Djokovic a adunat până acum $154.756.726. Djokerul a fost primul jucător de tenis care a adunat peste o sută de milioane de dolari doar din premii, devansându-i pe Roger Federer și Rafael Nadal, marii săi rivali.

Topul banilor adunați din tenis:

1 Novak Djokovic - $154,756,726

2 Roger Federer - $130.594.339

3 Rafael Nadal - $127.121.385.

Clasament titluri Grand Slam:

1 Rafael Nadal 21

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.

S-ar putea să te intereseze și:

Novak Djokovic rupe tăcerea - Sacrificiul imens pe care este dispus să-l facă pentru a nu se vaccina împotriva Covid-19

Novak Djokovic surprinde: Un membru al familiei sale a fost fan Nadal în finala de la Australian Open