Novak Djokovic, liderul ierarhiei ATP, a fost prezent joi la Expoziţia Universală de la Dubai, înainte de participarea la turneul de categorie "ATP 500" din Emiratele Arabe Unite, programat în perioada 21-26 februarie, relatează AP.

Novak DjokovicFoto: Belga / ddp USA / Profimedia

"Sunt încântat să revin pe terenul de tenis luni. Îmi lipseşte tenisul după tot ce s-a întâmplat", a declarat Djokovic, făcând referire la problemele pe care le-a avut în Australia pentru că nu este vaccinat împotriva coronavirusului.

În această săptămână, sârbul şi-a reiterat decizia de a nu se vaccina, el precizând că este dispus să rateze turnee dacă i se cere să fie imunizat pentru a participa.

Guvernul din Dubai nu le cere vizitatorilor să fie vaccinaţi pentru a pătrunde în Emirate. Turneul ATP de la Dubai va începe luni.

La pavilionul Serbiei de la Expo 2020, Djokovic a fost aplaudat şi ovaţionat de fani, care au putut să facă selfie-uri cu starul sârb. Pavilionul găzduia un eveniment legat de fundaţia Novak Djokovic, care promovează educaţia în Serbia.

"Sunt mândru că sunt pe această scenă", a spus Djokovic, după ce soţia sa Jelena a prezentat activitatea fundaţiei. El a precizat că de multe ori a fost dificil să se implice atât cât ar fi vrut în activitatea fundaţiei, având în vedere programul pe care îl are ca sportiv. El a recunoscut însă că acum "nu mai este atât de aglomerat cât era înainte", reacţie întâmpinată cu aplauze, scrie News.ro.

Novak Djokovic s-a prezentat, nevaccinat, la începutul lunii ianuarie, la Melbourne, pentru a evolua la Australian Open. El a fost în cele din urmă expulzat din ţară, după o lungă dispută juridică purtată cu autorităţile din acest stat.

În această săptămână, Djokovic a declarat pentru BBC că preferă să sacrifice viitoarele eventuale trofee în tenis decât să fie obligat să facă un vaccin împotriva Covid-19. El a spus că nu ar trebui să fie asociat cu mişcarea antivaccinistă, subliniind că a susţinut doar dreptul individului de a alege.