Simona Halep s-a calificat in semifinalele turneului "WTA 500" de la Dubai, jucatoarea din Romania trecand in doua seturi, scor 6-4, 6-3, de Ons Jabeur (10 WTA, a opta favorită). Fosta lideră mondială a fost mult mai precisă decât adversara sa (a comis 17 erori neforțate, tunisianca a avut 45) și a fost mai atentă în momentele importante ale partidei.

Simona HalepFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

De știut:

  • Prin calificarea în semifinale, Simona Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 37.500 de dolari şi 185 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

  • Pentru un loc în marea finală, Halep se va duela cu letona Jelena Ostapenko (21 WTA), care a trecut de Petra Kvitova (25 WTA), scor 5-7, 7-5, 7-6(9).

  • Halep şi Ostapenko s-au întâlnit de două ori în circuitul WTA și și-au împărțit victoriile (românca a câștigat la Beijing 2017, letona s-a impus în finala Roland Garros 2017).
  • Simona Halep a câștigat în două rânduri turneul WTA de la Dubai: 2015 (6-4, 7-6(4) cu Karolina Pliskova) și 2020 (3-6, 6-3, 7-6(5) cu Elena Rybakina).

Citește și: Simona Halep, strategia câștigătoare și calificarea în semifinale la WTA Dubai - A explicat cum a învins-o pe Ons Jabeur

Ultimul punct al partidei dintre Halep și Jabeur:

Simona Halep - Jelena Ostapenko 1-1 în meciurile directe

Halep şi Ostapenko s-au întâlnit de două ori în circuitul WTA și și-au împărțit victoriile.

2017, Beijing: 6-2, 6-4 pentru Halep

2017, Roland Garros: 4-6, 6-4, 6-3 pentru Ostapenko.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la WTA Dubai

Turul I: 6-2, 6-4 vs Alison Riske

Turul II: 6-3, 6-2 vs Gabriela Ruse

Sferturi: 6-4, 6-3 vs Ons Jabeur

Semifinale: Jelena Ostapenko

Finala: Veronika Kudermetova / Marketa Vondrousova / Dayana Yastremska.

Desfășurarea meciului Simona Halep - Ons Jabeur 6-4, 6-3

Setul II

6-3 Jabeur câștigă primul punct la gameului de retur. Simona revine: se impune într-un schimb lung. Jabeur profită de un serviciu moale (15-30). Halep nu renunță, își dorește să închidă cât mai rapid partida (a servit bine la mediană). Minge de meci pentru Halep - Jabeur a trimis în fileu. Simona forțează cu serviciul secund și face o dublă greșeală. Simona plasează bine mingea, în colțul terenului, Ons ajunge prea târziu. Halep servește bine cu al doilea și obține calificarea în semifinale.

5-3 Jabeur alternează loviturile spectaculoase cu erorile inexplicabile. Simona avansează în teren și închide punctul cu un forehand. Ons își face serviciul și rămâne în meci.

5-2 Jabeur greșește prea mult și Simona profită din plin. Lovitură câștigătoare a sportivei noastre, a plasat mingea lângă linie. Halep servește bine spre exterior și returul iese afară. Simona se apropie de victorie.

4-2 Jabeur comite prea multe erori (a ajuns deja la 29) și îi oferă două mingi de break Simonei. Jucătoarea noastră o ratează pe prima. Ons caută linia laterală, dar trimite prea puternic și mingea a ieșit afară (lucru confirmat de reluarea oficială).

3-2 Simona servește bine la T, Jabeur răspunde cu lovituri agresive, bine plasate (30-30). Jabeur obține o minge de break, dar riscă și ratează lovitura decisivă (40-40). Ons trimite în fileu, Simona poate trece în față. Și acest lucru se întâmplă.

2-2 Ons se apropie de fileu și închide punctul cu o lovitură elegantă. Simona răspunde cu un retur rapid. Halep mai câștigă două puncte și obține puncte de rebreak. Simona atacă reverul adversarei și egalează.

1-2 Simona începe bine gameul de serviciu, dar Jabeur răspunde cu câteva retururi câștigătoare (30-30). Simona profită de o scurtă ratată de tunisiancă și recuperează din diferență.

0-2 Simona ajunge la o scurtă, răspunde cu aceeași monedă, dar lasă terenul liber și Ons profită. Simona trimite o minge aproape de linia de fund, Ons face un pas în spate, dar nu mai poate răspunde (30-30). Jabeur este mult mai agresivă, atacă un retur scurt și obține o minge de 2-0. Jabeur își confirmă avantajul.

0-1 Jabeur profită de câteva erori ale Simonei și începe setul secund cu un break.

Setul I

6-4 Încă o scurtă excelentă a tunisiencei. Mingea trimisă de Ons se oprește în fileu (15-15). Rever foarte bun în lung de linie al Simonei, Jabeur a ajuns prea târziu la minge. Halep face pasul în teren, dar se grăbește și irosește o oportunitate bună (30-30). Serviciu bun la mediană din partea lui Jabeur. Ons cere un challenge, dar lovitura ei a fost prea lungă (40-40). Tensiunea este la colte înalte, Jabeur ratează două lovituri la rând și oferă o minge de set Simonei. Ons se enervează după un serviciu slab și lovește puternic mingea. Încă un forehand trimis în fileu de Ons - Halep câștigă primul set.

5-4 Simona servește bine la mediană. Încă un punct pentru româncă. Prima dublă greșeală a Simonei vine într-un moment important (30-30). Serviciu moale al Simonei, Jabeur returnează câștigător în lung de linie. Ons revine de la 0-30 și recuperează breakul.

5-3 Schimburi spetaculoase pe serviciul tunisiencei. Simona aleargă incredibilă dintr-un colț în altul al terenului și o pasează pe adversară din defensivă. Jabeur nu se lasă mai prejos - răspunde cu lovituri tehnice, greu de executat. Ons rezistă într-un game dificil și recuperează din diferență.

5-2 De aceasta dată, Simona a reușit să își confirme avantajul și se apropie la un singur game de câștigarea setului.

4-2 Simona începe foarte bine gameul de retur, ajunge rapid la 40-15, dar Jabeur face pasul în teren și salvează ambele mingi de break. Halep insistă și își mărește din nou avantajul

2-2 Jabeur surprinde din nou cu varietatea loviturilor. Scurtă superbă a jucătoarei din Tunisia. Simona pune presiune la retur și egalează la 40. Jabeur rezistă și egalează la 2.

2-1 Game foarte slab de serviciu pentru Simona - Ons face break la 0.

2-0 Jabeur începe foarte agresiv gameul de serviciu - face pasul la fileu și punctează cu un voleu. Punct câștigat la retur de Halep. Eroare a tunisiencei. Simona face breakul.

1-0 Simona începe meciul cu un serviciu bun. După încă un punct câștigat de Simona, Jabeur răspunde cu un forehand plasat foarte bine, lângă linie. Încă un serviciu reușit al Simonei. Jabeur oprește punctul pentru că a crezut că mingea Simonei a ieșit afară, dar nu a avut dreptate.

Jabeur a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească.

Cele două jucătoare se află la încălzire. Meciul va începe în câteva minute.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 14-19 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $703,580. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit ibericei Garbine Muguruza.