Simona Halep a făcut pasul în optimile de la WTA Dubai, ocupanta locului 23 din ierarhia WTA neavând emoții cu Alison Riske (6-2, 6-4, după o oră și 11 minute). Întrebată cum se simte fără antrenor, fosta lideră mondială a spus că "se bucură de libertate".

Simona HalepFoto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

Ce a spus Simona Halep după calificarea în optimi de la WTA Dubai

Simona a încheiat repede conturile cu Alison Riske, iar la finalul partidei a fost numai un zâmbet. Halep a vorbit despre plăcerea de a juca la Dubai (turneu pe care l-a câștigat de două ori), dar și despre cum este să evolueze fără antrenor.

"A fost special să joc din nou aici, am amintiri frumoase după ce am câştigat de două ori acest turneu, ceea ce-l face foarte special. Este întotdeauna o plăcere să joc în faţa voastră, vă mulţumesc!

Am şi o parte a familiei în public, aşa că sunt foarte fericită să fiu aptă şi să joc un tenis bun. M-am simţit încrezătoare cu serviciul azi, m-a ajutat mult în momentele importante, cred că imaginea de ansamblu este destul de bună pentru primul meci aici.

Ea este întotdeauna o adversară dificilă (n.r. Riske), dar ştiu ce trebuie să joc. Am fost concentrată, am făcut tot ce a trebuit să fac şi sunt foarte fericită să merg mai departe.

(n.r. despre faptul că s-a calificat fără antrenor) Este doar primul meci, vom vedea în viitor, dar pot spune că mă bucur de libertate şi mă concentrez doar pe treaba mea, atât" - Simona Halep, la interviul de pe teren, citată de News.ro.

De știut:

  • Calificarea în optimi este recompensată cu un cec în valoare de $9000 și cu 55 de puncte în ierarhia WTA de simplu.
  • Pentru un loc în sferturi, Halep se va duela cu învingătoarea partidei dintre Gabriela Ruse (59 WTA - venită din calificări) şi Paula Badosa (5 WTA şi cap de serie numărul 3).
  • Simona Halep a câștigat în două rânduri turneul WTA de la Dubai: 2015 (6-4, 7-6(4) cu Karolina Pliskova) și 2020 (3-6, 6-3, 7-6(5) cu Elena Rybakina).

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la WTA Dubai

Turul I: Alison Riske (6-2, 6-4)

Turul II: Paula Badosa / Gabriela Ruse

Sferturi: Ons Jabeur

Semifinale: Aryna Sabalenka / Iga Swiatek

Finala: Barbora Krejcikova / Garbine Muguruza / Anett Kontaveit.

Dubai Duty Free Tennis Championships se dispută în perioada 14-19 februarie, pe hard, face parte din categoria WTA 500 și are premii totale în valoare de $703,580. Simona Halep a câștigat turneul în 2015 și 2020, iar ultima ediție i-a revenit ibericei Garbine Muguruza.