Americanul Reilly Opelka, care a reuşit 39 de aşi, s-a impus cu 24-22 sâmbătă în cel mai lung tiebreak din istoria circuitului ATP începând din 1990 şi a câştigat meciul cu compatriotul său John Isner în semifinalele turneului de la Dallas, informează AFP.

Reilly OpelkaFoto: Twitter - Dallas Open

Meciul dintre doi jucători care excelează la capitolul serviciu a fost câştigat cu 7-6(7), 7-6(22) de Opelka, al doilea favorit al competiției.

"Am pierdut firul. La un moment dat, era 21 egal. N-am mai văzut niciodată aşa ceva, însă dacă trebuia să se întâmple într-o zi, a fost neapărat în acest meci", a spus zâmbind Opelka despre acest tiebreak de legendă.

Isner, 36 de ani, cap de serie N.3, nu a reuşit decât 21 de aşi, de aproape două ori mai puţin decât Opelka, şi, la fel ca adversarul său, nu a avut nicio minge de break de salvat.

Isner, acum locul 26 ATP, a câştigat cel mai lung meci din istoria tenisului, un maraton de unsprezece ore, întins pe trei zile, în 2010 la Wimbledon contra francezului Nicolas Mahut (70-68 în setul cinci).

Opelka, locul 23 mondial, va viza duminică un al treilea titlu în circuit împotriva unui alt american, Jenson Brooksby. Acesta l-a învins în semifinală pe compatriotul său Marcos Giron în trei seturi, 6-4, (4)6-7, 7-6(5).

Ultimul turneu ATP la care toţi semifinaliştii au fost din Statele Unite a fost cel de la San Jose (California), din 2004, încheiat cu victoria lui Andy Roddick, scrie Agerpres.