Harriet Dart a obținut cea mai facilă victorie din carieră, sâmbătă, în calificările turneului WTA 500 de la Dubai. Britanica a avut nevoie de doar 29 de minute pentru a trece de Sarah Behbehani, beneficiară a unui wildcard.

Harriet DartFoto: wtatennis.com

Dart (130 WTA) s-a impus cu 6-0, 6-0 în fața sportivei din Kuweit, iar statistica partidei a fost una incredibilă: dintr-un total de 52 de puncte, Harriet a pierdut doar patru (câte două în fiecare set).

Jucătoarea din Marea Britanie a câștigat toate punctele pe serviciul adversarei, iar singurele puncte cedate în setul secund au fost de fapt două duble greșeli.

Behbehani, în vârstă de 32 de ani, nu a avut niciodată un loc în clasamentul WTA și a jucat o singură dată pe tabloul principal al unui turneu ITF: a pierdut cu 6-0, 6-0 în fața britanicei Laura Deigman, la Manama 10K (Bahrain) în 2015.

"Știu că organizatorii pot acorda wildcarduri, dar chiar așa? Probabil că aș fi putut să opun mai multă rezistență și eu am 68 de ani", a comentat David, un fost profesor de educație fizică, pe Twitter.