​Germania va trebui să se descurce fără cel mai bun jucător al său, Alexander Zverev, la întâlnirea cu Brazilia, programată luna viitoare în primul tur al Cupei Davis, a anunţat vineri Federaţia germană de tenis (DTB), citată de agenţia DPA.

Alexander ZverevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Campionul olimpic Alexander Zverev (3 ATP) a precizat nu este disponibil pentru selecţie în vederea confruntării din 4-5 martie.

"Sunt trist să ratez turul Cupei Davis din Brazilia. Din păcate, locul şi timpul nu se potrivesc cu cele două turnee Masters care vor avea loc pe alt continent şi nu se încadrează în planul meu competiţional", a precizat jucătorul în vârstă de 24 ani.

Imediat după confruntarea din Cupa Davis are loc prestigiosul turneu de la Indian Wells (California), precum şi o altă competiţie de categoria Masters 1.000 ATP, la Miami, o săptămână mai târziu.

Zverev nu a putut juca pentru Germania nici la turneul final al ediţiei de anul trecut a Cupei Davis, invocând probleme de sincronizare cu programul său.

Căpitanul Germaniei, Michael Kohlmann, i-a convocat pe Jan-Lennard Struff, Oscar Otte, Daniel Altmaier şi specialiştii de dublu Kevin Krawietz şi Tim Putz pentru întâlnirea cu Brazilia, care va avea loc pe zgură, la Rio de Janeiro, scrie Agerpres.