Roger Federer i-a adresat lui Rafael Nadal cel mai emoționant mesaj de felicitare după câștigarea de către iberic a trofeului la Australian Open. Marele campion elvețian a venit cu noi informații despre starea de sănătate și despre posibila revenire pe terenurile de tenis.

Roger FedererFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Din păcate pentru fanii tenisului, Roger vine în primul rând cu o veste proastă, iar apoi cu una bună.

Cea negativă pentru fanii lui Mister Perfect este aceea că nu se știe exact când va reveni Roger pe teren. Elvețianul nu poate încă alerga, iar despre starturi sau opriri bruşte nici nu poate fi vorba.

Cu toate acestea, există și o veste bună: aceea că Federer este foarte motivat să revină pe teren atunci când corpul îi va permite.

În vârstă de 40 de ani (va împlini 41 pe 8 august), Roger nu este sigur nici de prezența la Wimbledon, turneu unde a impresionat cel mai mult de-a lungul carierei sale incredibile.

"Următoarele luni vor fi foarte interesante şi importante pentru mine. Cred că voi avea o idee mult mai bună în aprilie, voi şti unde este corpul meu" - Roger Federer, într-un interviu pentru unul dintre sponsorii săi, Credit Suisse, citat de lequipe.fr.

"Nu pot alerga încă. Nu pot face starturi sau opriri bruşte. Sperăm că pot începe în câteva săptămâni şi apoi vom vedea cum răspunde organismul.

Sunt foarte motivat. Mâine (n.r. miercuri) reiau munca în sală. Muncesc cât îmi este permis. Chiar dacă totul merge încet, acestea sunt momente bune. Aş vrea să fac mai mult, dar medicii nu mă lasă", a completat Federer.

Roger a jucat pentru ultima dată la Wimbledon, acolo unde în sferturi a fost învins de Hubert Hurkacz, scor 3-6, 6-7(4), 0-6.

La jumătatea lunii august a anului trecut, elvețianul a suferit cea de-a treia operație la genunchi din ultimul an și jumătate.

Clasament titluri Grand Slam:

1 Rafael Nadal 21 titluri

2 Roger Federer / Novak Djokovic 20.

De știut:

  • După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slamurile (Federer are unul la Roland Garros).