Alexander Zverev (3 ATP) a fost eliminat încă din optimile Australian Open de Denis Shapovalov (12 ATP). După performanța incredibilă a lui Rafael Nadal, care a câștigat primul Grand Slam al anului și a ajuns la 21 de turnee majore cucerite în carieră, germanul a surprins dezvăluind că nu a urmărit finala.

Alexander ZverevFoto: James Gourley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Germanul Zverev a fost învins de Shapovalov în optimile Australian Open în trei seturi, scor 3-6, 6-7 (5), 3-6.

După încheierea competiției de la Melbourne, Zverev a dezvăluit că nu a urmărit finala dintre Rafael Nadal și rusul Daniil Medvedev. Germanul este de părere că meciurile de un asemenea nivel trebuie jucate, nu privite la televizor.

"Nu am urmărit toată finala de la Australian Open, doar sfârșitul meciului. Prefer să joc finalele, nu să le văd la televizor. Ce a făcut Rafa duminică este incredibil, este extraordinar", a declarat Alexander Zverev.

În același timp, unchiul lui Rafa, Toni Nadal, a declarat că a încetat să mai urmărească finala cu Medvedev în setul cinci.

Chiar și așa, Rafa Nadal a întors finala Australian Open cu Daniil Medvedev, învingându-l în peste cinci ore de joc, scor 2-6, (5)6-7, 6-4, 6-4, 7-5. Astfel, ibericul a cucerit al 21-lea Grand Slam din carieră, o performanță unică care îl plasează pe Nadal în fața rivalilor Novak Djokovic și Roger Federer.

De știut:

  • Nadal i-a depășit pe marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: are 21, Federer și Djokovic, câte 20.
  • După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros).
  • Nadal a cucerit de două ori trofeul de la Melbourne: în 2009 și 2022.
  • Cele 21 de titluri ale spaniolului: 13 Roland Garros, 4 US Open, 2 Wimbledon, 2 Australian Open.
  • Daniil Medvedev a pierdut pentru a doua oară la rând în finala de la Australian Open (în 2021 a fost învins de Novak Djokovic).

Te-ar putea interesa și: