Rafael Nadal a cucerit la Australian Open al 21-lea Grand Slam din carieră, devenind jucătorul de tenis cu cele mai multe astfel de titluri din istorie (devansându-i cu un turneu major câștigat pe rivalii Roger Federer și Novak Djokovic). Legendarul John McEnroe ar vrea însă ca lupta din BIG 3 să se termine la egalitate în ceea ce privește Grand Slamurile obținute.

John McEnroeFoto: lavercup.com

Duminică, Rafa Nadal a întors finala Australian Open cu Daniil Medvedev, învingându-l în peste cinci ore de joc, scor 2-6, (5)6-7, 6-4, 6-4, 7-5. Astfel, ibericul a cucerit al 21-lea Grand Slam din carieră, o performanță unică care îl plasează pe Nadal în fața rivalilor Novak Djokovic și Roger Federer.

Cu toatea acestea, John McEnroe ar vrea ca lupta la Grand Slamuri în BIG 3 să se încheie la egalitate.

"Ceea ce aș vrea este ca la finalul carierelor lor, BIG 3 să aibă același număr de Grand Slamuri. Este ok și dacă vor avea 21 de titluri majore câștigate sau 22.

Am observat că deja l-au felicitat pe Rafa (n.r. Nole și Roger) pentru succes. Mi se pare un act de mare clasă și cred că și asta face parte din motivul pentru care fanii îi apreciază atât de mult", a declarat John McEnroe, conform Marca.com.

De știut:

  • Nadal i-a depășit pe marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: are 21, Federer și Djokovic, câte 20.
  • După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros).
  • Nadal a cucerit de două ori trofeul de la Melbourne: în 2009 și 2022.
  • Cele 21 de titluri ale spaniolului: 13 Roland Garros, 4 US Open, 2 Wimbledon, 2 Australian Open.

Te-ar putea interesa și: