Daniil Medvedev a acuzat la finalul partidei cu Rafael Nadal (finala de la Australian Open) comportamentul publicului australian, fanii comportându-se precum la un meci de Cupa Davis. La câteva zeci de ore după meciul de pe Rod Laver Arena, un prieten de-al lui Medvedev spune că a fost normal ca spectatorii să-l susțină pe spaniol.

Daniil Medvedev si Rafael NadalFoto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Fanii l-au ajutat pe Nadal să revină în meciul cu Medvedev, aceștia fiind într-o proporție covârșitoare de partea spaniolului la finala Australian Open de duminică.

La finalul duelului, Daniil a acuzat comportamentul acestora, precizând că nu înțelege de unde s-a adunat atâta ură împotriva lui.

La câteva zeci de oră distanță, rusul Aslan Karatsev (coleg și prieten din circuitul ATP cu Daniil) spune că reacția fanilor a fost una normală.

"Faptul că publicul l-a susținut pe Rafael Nadal mi se pare absolut normal. Tocmai s-a întors după ce nu a jucat aproape jumătate de an. Era firesc ca fanii să îl susțină. Același lucru s-ar fi întâmplat și dacă Roger Federer ar fi fost pe teren.

Deci da, știu că atunci când fanii încearcă să-ți distragă atenția în timpul serviciului este enervant, dar cred că mai devreme sau mai târziu Daniil își va da seama ce s-a întâmplat și va merge mai departe.

Același lucru mi s-a întâmplat și mie, în carieră, la unele meciuri, dar nu se poate face nimic. Nu le spui fanilor: "Hai, sprijină-mă". Este inutil" - Aslan Karatsev, conform gotennis.ru.

În vârstă de 28 de ani, Karatsev se află în prezent pe locul 15 în ierarhia ATP, cel mai bun rezultat al carierei înregistrându-se chiar la Melbourne: a ajuns până în semifinale la ediția din 2021 (a fost eliminat de Novak Djokovic).

De știut:

  • Nadal i-a depășit pe marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: are 21, Federer și Djokovic, câte 20.

  • După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros).
  • Nadal a cucerit de două ori trofeul de la Melbourne: în 2009 și 2022.

  • Cele 21 de titluri ale spaniolului: 13 Roland Garros, 4 US Open, 2 Wimbledon, 2 Australian Open.
  • Daniil Medvedev a pierdut pentru a doua oară la rând în finala de la Australian Open (în 2021 a fost învins de Novak Djokovic).