Rafael Nadal a câștigat Australian Open și și-a completat CV-ul cu cel de-al 21-lea trofeu de Grand Slam. Finala cu Daniil Medvedev a fost una epică, ibericul revenind de la 0-2 la seturi. Există însă destule voci care spun că altfel ar fi stat lucrurile dacă Novak Djokovic ar fi primit dreptul de a participa la Melbourne (a fost expulzat de la Antipozi).

Novak DjokovicFoto: Adam Davy / PA Images / Profimedia

Unul dintre cei care sunt de părere că sârbul ar fi cucerit pentru a zecea oară titlul la Australian Open este Damir Dzumhur.

Sportivul din Bosnia Herțegovina a oferit declarația zilei după încheierea Australian Open.

"Oricine poate câștiga un Grand Slam dacă Novak nu participă. Djokovic este în continuare cel mai bun din toate timpurile (n.r. GOAT)" - Damir Dzumhur.

Daniil Medvedev a avut finala de la Australian Open în mână (2-0 la seturi), dar cumva Rafael Nadal a reușit să se agațe de oportunitățile care s-au ivit și a reușit să ducă meciul într-un set decisiv unde s-a impus cu 7-5.

Ibericul a ajuns la cota 21 de Grand Slamuri, performanță cu care i-a depășit pe Roger Federer și Novak Djokovic.

Rafa s-a impus cu 2-6, 6-7(5), 6-4, 6-4, 7-5,confruntarea epică dintre iberic și rus a durat 5 ore și 24 de minute.

Cine este Damir Dzumhur

Damir Dzumhur are 29 de ani și s-a născut la Sarajevo. El reprezintă Bosnia și Herțegovina și se află în prezent pe locul 161 în clasamentul ATP, iar cel mai bun loc ocupat în carieră a fost 23 (la începutul lui 2018). A adunat din tenis până acum $4.642.258.

Dzumhur vs BIG 3

0-3 cu Novak Djokovic

0-3 cu Roger Federer

1-2 cu Rafael Nadal.

Sursa foto: Mikhail Tereshchenko / TASS / Profimedia

Te-ar putea interesa și: