Daniil Medvedev a condus cu 2-0 la seturi și părea să se îndrepte spre o victorie ușoară, dar a ratat trei mingi de break consecutive în setul al treilea (în momentul în care avea 3-2) și Rafael Nadal a revenit incredibil. După finala de la Australian Open, rusul s-a declarat uimit de rezistența fizică a ibericului și l-a felicitat pentru performanța reușită (i-a depășit pe Novak Djokovic și Roger Federer în clasamentul titlurilor de Grand Slam câștigate).

HotNews.roFoto: Hotnews

"E greu să vorbești după 5 ore și ceva de joc. Vreau să îl felicit pe Rafa, m-a uimit ceea ce a făcut astăzi. Am încercat doar să joc tenis. După meci, l-am întrebat pe Rafa dacă e obosit. A fost o nebunie. Cred că nivelul a fost foarte ridicat, tu ți l-ai ridicat după primele două seturi, ai câștigat al 21-lea Grand Slam.

Am crezut că vei obosi, probabil că ai făcut-o puțin, dar tot ai câștigat meciul, ești un campion extraordinar. Rivalitatea voastră (n.r. cu Djokovic și Federer) merge mai departe, nu s-a terminat încă . Felicitări, a fost incredibil, felicitări și echipei tale!

Țin să le mulțumesc celor doi oameni din boxa mea. De obicei, soția mea e și ea acolo, dar acum probabil e in fața unui televizor spart. Le mulțumesc tuturor oamenilor din jurul meu, o să încerc data viitoare să fiu mai bun. Nu în ultimul rând, vreau să mulțumesc din nou echipei mele", a spus Daniil Medvedev.

De știut:

  • Nadal i-a depășit pe marii săi rivali în ierarhia titlurilor majore: are 21, Federer și Djokovic, câte 20.
  • După Novak Djokovic, Rafael Nadal este doar al doilea jucător din Era Open care se poate mândri cu cel puțin două trofee cucerite la toate Grand Slam-urile (Federer are unul la Roland Garros).

  • Nadal a cucerit de două ori trofeul de la Melbourne: în 2009 și 2022.
  • Cele 21 de titluri ale spaniolului: 13 Roland Garros, 4 US Open, 2 Wimbledon, 2 Australian Open.

  • Daniil Medvedev a pierdut pentru a doua oară la rând în finala de la Australian Open (în 2021 a fost învins de Novak Djokovic)