Alize Cornet, care tocmai a disputat primul ei sfert de finală la un Grand Slam după ce a eliminat-o pe Simona Halep la Australian Open, va publica un roman în primăvară, a dezvăluit ea, duminică, într-un interviu pentru Nice Matin, informează AFP.

Alize Cornet, dupa victoria cu Simona HalepFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Autoare deja a autobiografiei, intitulată "Fără compromis", Alize Cornet a spus că urmează să "publice un prim roman, la editura Flammarion".

"Mă pregătesc pentru perioada după cariera de jucătoare, care cred că va fi dedicată mult scrisului, pentru că îmi place. Primul roman iese în mai, nu cred că va fi ultimul", a explicat sportiva care a început tenisul la "trei-patru ani", la Tenis club des Arenes de Cimiez din Nisa.

Ea a refuzat să dezvăluie tema romanului.

"Nu pot să vorbesc despre asta, altfel editorul meu o să mă lovească peste degete, dar nu are nicio legătură cu tenisul", a adăugat Cornet, precizând că a scris deja şi la al doilea ei roman.

La 32 de ani, Cornet, locul 61 WTA, care a disputat Grand Slam-ul cu numărul 63 în Australia (al 60-lea consecutiv) şi plănuia să-şi încheie cariera în curând, este acum mai puţin categorică în ceea ce priveşte viitorul ei în tenis: "Rezultatul bun din Australia mi-a dat un impuls. (...) Dacă urc mult în clasament, va fi greu să mă las. Nu închid uşa la nimic. Dau totul în acest sezon şi vom vedea".

Cornet a învins-o pe Simona Halep în optimi la Australian Open, scor 6-4, 3-6, 6-4, înainte de a fi eliminată de americanca Danielle Collins, scor 7-5, 6-1. După parcursul de la Melbourne Park, sportiva frnceză va urca pe locul 37 WTA, scrie News.ro.