Americanul Bruno Kuzuhara și croata Petra Marcinko și-au respectat statutul de principali favoriți și s-au impus în probele juniorilor de simplu, sâmbătă, la Australian Open.

Bruno KuzuharaFoto: ausopen.com

Kuzuhara, care a câștigat și proba de dublu alături de Coleman Wong, l-a învins în finală pe cehul Jakub Mensik (al patrulea favorit). Americanul s-a impus cu 7-6(4), (6)6-7, 7-5, după trei ore și 43 de minute de joc.

La capătul acestui meci epuizant, Mensik (16 ani) a acuzat crampe abdominale şi a fost scos de pe teren în scaun cu rotile.

Kuzuhara şi-a ţinut discursul de mulţumire în trei limbi, el având şi origine braziliană şi japoneză.

În vârstă de 17 ani, Kuzuhara a devenit al patrulea jucător din SUA care a cucerit titlul de simplu la juniori în Era Open, călcând pe urmele lui Andy Roddick, Donald Young și Sebastian Korda.

Ultimul jucător care a reușit să se impună în probele juniorilor de simplu și de dublu de la Australian Open a fost cehul Jiri Vesely, în 2011.

Tot sâmbătă, Petra Marcinko (16 ani) a triumfat pentru prima oară la un turneu de Grand Slam pentru juniori, după ce a învins-o pe belgianca Sofia Costoulas, scor 7-5, 6-1.

Marcinko a ajuns astfel la 14 victorii consecutive, serie începută în noiembrie 2021.

Ultimii croați care au reușit să câștige un turneu major de juniori au fost Ana Konjuh și Borna Coric, în probele de simplu de la US Open 2013