Acuzat de Daniil Medvedev că ar fi primit sfaturi de la tatăl său în timpul partidei din semifinalele Australian Open, Stefanos Tsitsipas a comentat, în cadrul unei conferințe de presă, reacția violentă a rusului (și-a vărsat nervii pe arbitrul de scaun).

Stefanos TsitsipasFoto: Captura YouTube - Australian Open

"A fost amuzant, cu siguranță. Nu prea sunt atent la astfel de momente. Știu că anumiți jucători încearcă aceste lucruri pentru a încerca să te destabilizeze mental. Poate că a fost vorba despre o tactică. Este în regulă, oricum nu este cea mai matură persoană.

Nu am primit sfaturi din partea antrenorului. Nu pot auzi nimic atunci când joc, e imposibil. Publicul este extrem de zgomotos la fiecare punct, ar trebui să am un auz supranatural pentru a auzi ce spune antrenorul.

În meciul cu Benoit Paire, antrenorul meu cred că era la 5 kilometri distanță, în cealaltă parte a terenului, și cumva tot am primit o penalizare. Cred că a fost cel mai amuzant moment de la Australian Open.

Sunt obișnuit cu astfel de penalizări, m-au luat la țintă de foarte mult timp. Arbitrii sunt mereu atenți la loja mea, dar niciodată la loja adversarului. Cred că sunt o victimă de foarte mult timp.

Ce pot să spun... nu cred că arbitrii vor înțelege vreodată că nu pot auzi nimic atunci când joc, pentru că încerc să găsesc soluții și să pregătesc punctele. În plus, nu-mi place să primesc sfaturi în timpul unui meci, doar la antrenamente", a spus Stefanos Tsitsipas.

Momentul în care Daniil și-a pierdut cumpătul a avut loc după ce și-a cedat serviciul în setul al doilea la scorul de 4-4. De altfel, rusul a cedat manșa (6-4).

"Ești prost? Cum ai ajuns să arbitrezi o semifinală de Grand Slam? Uită-te la mine când vorbesc cu tine", i-a spus, printre altele, rusul arbitrului de scaun.

În cele din urmă, Medvedev s-a impus în patru seturi, scor 7-6(5), 4-6, 6-4, 6-1, iar în marea finală îl va întâlni pe Rafael Nadal.