​Novak Djokovic a fost făcut, vineri, cetăţean de onoare al unei mici localităţi din Muntenegru, după aproape două săptămâni de la expulzarea sa din Australia care l-a împiedicat să participe la Openul Australiei, informează AFP.

Novak Djokovic, cetatean de onoare la BudvaFoto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia

Sute de persoane s-au adunat în faţa primăriei din Budva, staţiune balneară de la Adriatică, pentru a-l saluta pe liderul mondial.

"Budva este cu Novak", se putea citi pe un banner, în timp ce mulţimea adunată a scandat "Nole, Nole!" la trecerea starului sârb. Djokovic, care a fost însoţit de părinţii săi, nu a făcut nicio declaraţie presei.

"În afara rezultatelor sale sportive excepţionale, Novak Djokovic este un umanist şi un filantrop recunoscut", a transmis consiliul municipal din Budva.

Jucătorul a primit diploma de cetăţean de onoare al localităţii din mâna primarului Marko Carevic.

"Aţi demonstrat prin eforturile şi prin munca dumneavoastră ce înseamnă să lupţi pentru familie şi popor", a spus edilul.

Ca de altfel pretutindeni în Balcani, Djokovic este extrem de popular în Muntenegru, unde s-a şi căsătorit în 2014.

Jucătorul era deja cetăţean de onoare într-un alt oraş muntenegrean, Niksic.

De la revenirea sa din Australia, liderul mondial al tenisului s-a mai deplasat în Muntenegru, unde a vizitat mânăstirea ortodoxă Ostrog şi l-a întâlnit pe mitropolitul Bisericii Ortodoxe sârbe din Muntenegru, Joanikije, informează Agerpres.

Sursa foto: SAVO PRELEVIC / AFP / Profimedia