Organizatorii Australian Open au primit aprobarea din partea autorităților pentru a desfășura finalele primului Grand Slam al anului cu 80% din capacitatea totală a arenei Rod Laver.

Rod Laver ArenaFoto: ausopen.com

Primul Grand Slam al anului a început iniţial cu o capacitate de 50%, înainte de a se ajunge la 65%, iar vineri s-a luat decizia ca la finale numărul de spectatori să ajungă la 80% din capacitatea arenelor.

Prima finală, la simplu feminin, le va opune sâmbătă pe australianca Ashleigh Barty, nr. 1 mondial, şi americanca Danielle Collins (30 WTA).

Martin Pakula, ministrul pentru marile evenimente şi sport din guvernul statului Victoria, a anunţat pe Twitter că, luând în considerare cererea Tennis Australia de a mări numărul biletelor pentru finale, capacitatea arenelor a fost crescută la 80%.

Barty se va bucura astfel de o mai largă susţinere în tentativa de a aduce ţării sale primul titlu la Australian Open după 1978.

În finala masculină, programată duminică, se vor înfrunta Rafael Nadal şi învingătorul din semifinala Daniil Medvedev - Stefanos Tsitsipas, conform Agerpres.