​Ashleigh Barty și-a continuat demonstrația de forță și în semifinale, lidera ierarhiei mondiale dominând categoric duelul cu Madison Keys (51 WTA). Australianca își sperie adversarele prin constanța fantastică și prin varietatea care-i face jocul foarte greu de anticipat. Barty este în finala de la Australian Open după un meci de doar 62 de minute (6-1, 6-3).

Ashleigh BartyFoto: William WEST / AFP / Profimedia

Cu toate că a avut ceva probleme cu primul serviciu (a jucat destul de puțin cu această lovitură), Ashleigh nu a dat semne de vulnerabilitate în primul set. S-a deplasat foarte bine, a variat incredibil execuțiile și a făcut ca jocul adversarei să se destrame bucată cu bucată.

După doar 26 de minute, Barty s-a impus cu 6-1.

În setul al doilea, Madison a reușit să lege câteva momente mai bune, dar a fost insuficient pentru a-i pune cu adevărat probleme lui Barty.

Cu un echilibru interior fantastic (nu face "nuntă" la loviturile câștigătoare, dar nici "înmormântare" la execuțiile nereușite), Ashleigh a dovedit încă o dată că are, la nevoie, variante suficiente de rezervă atunci când planul tactic nu dă roade.

Australianca a cedat trei gameuri în al doilea set, dar victoria a venit devreme, după doar 62 de minute: 6-1, 6-3.

De ce este Barty atât de greu de învins

Sportiva din Australia are un joc cu foarte puține fisuri. Stăpânește la un nivel ridicat aproape toate loviturile, iar modul în care variază execuțiile face ca adversarele să fie destabilizate.

Ashleigh trimite foarte rar două lovituri consecutive de același fel, iar inteligența în joc o face să găsească de cele mai multe ori soluția potrivită.

Face incredibil de ușor tranziția din defensivă în ofensivă, iar lejeritatea cu care evoluează face ca tenisul să pară un joc accesibil pentru oricine.

De știut:

  • Ultima reprezentantă a Australiei care a ajuns în finala Grand Slamului de la Melbourne a fost Wendy Turnbull, în 1980. Ea a fost învinsă în ultimul act de Hana Mandlikova (Cehia), scor 6-0, 7-5.
  • Australia a dat ultima campioană de la AO la ediția din 1978, atunci când Chris O'Neil a trecut de Betsy Nagelsen (SUA), scor 6-3, 7-6(3).

Aici poți vedea un rezumat al partidei dintre Ashleigh Barty și Madison Keys.

Sursa video: Eurosport

În marea finală, Barty o va întâlni pe învingătoarea dintre Danielle Collins (favorită 27) și Iga Swiatek (cap de serie numărul 7).

Madison Keys, una dintre performerele de la AO 2022

Americanca a făcut câteva "victime" celebre la această ediție de la Australian Open, fosta finalistă de la US Open 2017 fiind în revenire de formă.

La Melbourne, Madison a trecut de următoarele adversare: Sofia Kenin (favorită 11 - campioană la Melbourne în 2020), Jaqueline Cristian, Qiang Wang, Paula Badosa (favorită 8) și Barbora Krejcikova (favorită 4 - campioana en-titre de la Roland Garros).