​Rafael Nadal a revenit în 2022 pe terenul de tenis după o absență de câteva luni bune (ultima dată a jucat în august). Ibericul este în semifinale la Australian Open și trebuie să gestioneze presiunea teribilă a unui posibil al 21-lea titlu de Grand Slam.

Rafael NadalFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marc Lopez, fost important jucător de dublu, face acum parte din echipa lui Rafa, fiind unul dintre antrenorii săi. Acesta a vorbit despre presiunea mare care există în jurul lui Nadal la Australian Open.

"Am venit aici cu cel mai mare entuziasm, să vedem cum se descurcă Rafa, având în vedere și accidentarea pe care a avut-o. Momentan totul merge grozav și Rafa joacă tenis la nivel înalt.

Marți a luat energia de unde nu o avea și a reușit să câștige un meci epic (n.r. contra lui Denis Shapovalov).

Aceste două zile de odihnă îl vor ajuta foarte mult ca să ajungă într-o condiție fizică bună la meci. Sper și îmi doresc ca vineri să-l vedem pe cel mai bun Nadal pe teren (n.r. contra lui Matteo Berrettini)" - Marc Lopez.

Despre un posibil al 21-lea titlu de Grand Slam

Teoretic, Nadal se află la două victorii distanță de o mare performanță: câștigarea celui de-al 21-lea titlu de Grand Slam din carieră (un record). Într-o situație asemănătoare s-a găsit și Novak Djokovic la US Open 2021. Sârbul s-a calificat în finala de la Flushing Meadows, dar a fost învins în trei seturi de Daniil Medvedev.

"Al 21-lea titlu de Grand Slam nu este o obsesie, este o iluzie și un obiectiv. Cu toții ne-ar plăcea să-l câștige, dar ar fi o greșeală să ne gândim la numărul 21" - Marc Lopez.

"Împotriva lui Berretini va fi un meci foarte dur, are unul dintre cele mai bune servicii și un forehand grozav. Știm dificultatea, dar și că dacă Rafa joacă bine și este în formă fizică, el este favoritul", a precizat Marc Lopez, citat de Eurosport.

Program semifinale

De la ora 05:30

Matteo Berrettini (7) vs Rafael Nadal (6)

De la ora 10:30

Stefanos Tsitsipas (4) vs Daniil Medvedev (2).