Rafael Nadal s-a calificat în semifinalele de la Australian Open, dar meciul cu Denis Shapovalov a lăsat ceva urme. Duelul intens de cinci seturi (patru ore și 8 minute) l-a făcut pe iberic să slăbească mai multe kilograme.

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, Rafa a slăbit patru kilograme în timpul meciului de marţi cu Denis Shapovalov. Informația a fost dezvăluită de Carlos Moya, antrenorul ibericului, pentru postul de radio COPE.

Fostul lider mondial are 35 de ani și a reuşit să se impună marţi după un meci de cinci seturi. Nadal a avut unele probleme digestive și a acuzat și căldura teribilă de la Melbourne.

"A slăbit patru kilograme la finalul meciului. Starea lui de deshidratare era avansată. Este obişnuit să sufere în aceste condiţii. Se pregătise bine, aşa ca nu ne aşteptam ca asta să se întâmple după o oră şi jumătate de joc", a precizat Carlos Moya.

"Ne revenim repede după o insolaţie. Nu am fost cu el în această dimineaţă (miercuri), dar îmi închipui că a văzut zile mai bune. Ziua suplimentară de odihnă va fi cheia", a completat Moya.

Antrenorul spaniol a mai precizat că nu se aștepta să-l vadă pe Nadal în semifinalele de la Melbourne nici în cel mai frumos scenariu.

Favorit numărul șase, Rafa îl va întâlni în semifinale pe Matteo Berrettini (7 ATP).

Semifinale, vor avea loc vineri:

Matteo Berrettini (7) - Rafael Nadal (6)

Stefanos Tsitsipas (4) - Daniil Medvedev (2).