Expulzat din Australia după ce i-a fost anulată viza, Novak Djokovic se află pe lista sportivilor care vor participa la turneul de categorie "ATP 500" de la Dubai, programat în perioada 14-26 februarie, informează mundodeportivo.es.

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Djokovic va putea intra normal în Emiratele Arabe Unite. În regulile de călătorie se solicită mai multe teste PCR, dar nu există alte prevederi care să împiedice accesul.

Cu 72 de ore înainte de zbor, trebuie efectuat un test PCR cu rezultat negativ, cu şase ore înainte, altul, iar la Dubai, ultimul.

Nu există o reglementare despre vaccinaţi sau nevaccinaţi. În Emirate, o proporţie foarte mare a cetăţenilor este vaccinată.

Liderul ATP a câştigat de cinci ori turneul de la Dubai, ultima dată în 2020, când l-a întrecut în finală, cu 6-3, 6-4, pe grecul Stefanos Tsitsipas.

Deşi a fost invitat şi la alte turnee, precum cel de la Rotterdam, Dubai este primul la care el îşi confirmă prezenţa. Însă orice jucător se poate retrage înaintea startului competiţiei, scrie News.ro.

Novak Djokovic a fost protagonistul unei imens scandal la Australian Open, în această lună. Sportivul, care se opune vaccinării, a fost nevoit să părăsească Australia, la 16 ianuarie, cu o zi înaintea începrii Grand Slamului, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în ţară a fost respins de un tribunal din Melbourne.