Rafael Nadal i-a răspuns lui Denis Shapovalov, care l-a acuzat că "primește 100% tratament preferențial" la Australian Open. Sportivul spaniol l-a învins pe canadian în cinci seturi și s-a calificat în semifinalele primului Grand Slam al anului.

Rafael Nadal, la Australian OpenFoto: Sydney Low/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

La începutul setului al doilea, Denis s-a luat de arbitrul de scaun: "Sunteți toți corupți", i-a transmis canadianul acestuia.

Shapovalov a fost nemulțumit de faptul că Nadal și-a luat prea mult timp înainte de un serviciu. Ibericul a primit avertisment până la urmă din partea lui Carlos Bernardes, dar nu în acel moment.

După ce l-a criticat și la conferința de presă, Shapovalov a primit răspunsul din partea lui Nadal.

"Cred că e un băiat bun! E un jucător talentat și chiar ieri am spus că are potențialul să câștige multe turnee de Grand Slam. În niciun caz nu vreau să intru în polemică, dar cred că a greșit.

Este încă tânăr și, atunci când suntem tineri, cu toții facem greșeli. Atunci când meciurile se termină în felul ăsta, ai multe sentimente dubioase. Ai frustrări în anumite momente, dar, după ce trec niște ore, realizezi că ai greșit. Nu trebuie să dăm mare importanță acestui lucru", a spus Rafael Nadal, după controversa creată de Shapovalov.

În vârstă de 35 de ani, Nadal a trecut cu mari emoții de Shapovalov. Ibericul a condus cu 2-0 la seturi, dar canadianul a revenit și a trimis disputa în setul decisiv. După patru ore și 8 minute, Rafa s-a impus cu 6-3, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3.

De știut:

  • Rafa va da în semifinale peste învingătorul partidei dintre Matteo Berrettini (cap de serie numărul 7) şi Gael Monfils (cap de serie numărul 17).
  • Nadal s-a calificat pentru a șaptea oară în carieră în semifinalele de la Australian Open. Ibericul are un singur titlu: în 2009.