Marian Vajda, antrenor care face parte alături de croatul Goran Ivanisevic din staff-ul liderului mondial al tenisului masculin, Novak Djokovic, a condamnat decizia ''injustă" a Australiei de a-l expulza pe sârb, nevaccinat împotriva Covid-19, dar păstrează speranţe pentru viitor, conform unui interviu acordat unui site de informaţii slovac, citat de AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"A fost un proces politic. A fost o decizie nesănătoasă şi injustă, care va avea cu siguranţă consecinţe importante, întrucât a fost o invadare în viaţa sa privată, a familiei sale", a declarat antrenorul slovac pentru Sport.sk în primele sale comentarii după anularea vizei lui Djokovic înaintea Australian Open

Vajda s-a declarat totodată "şocat" de decizia Australiei de a-l expulza pe Djokovic, cu care nu a mai comunicat de la revenirea starului la Belgrad.

"Este clar că toată această situaţie l-a afectat mental. Şi îl va afecta pentru multă vreme, întrucât va fi dificil să uite. Dar Novak este puternic, de neclintit şi încă nu şi-a spus ultimul cuvânt în tenis", a adăugat Vajda, citat de Agerpres.

Novak Djokovic, nevaccinat împotriva Covid-19, a obţinut o scutire medicală pentru a putea călători în Australia, în ciuda obligaţiei de vaccinare, iar mulţi au considerat că această scutire a fost posibilă prin intervenţia Tennis Australia.

Însă, în momentul în care sârbul a ajuns pe aeroportul din Melbourne, viza i-a fost anulată, iar jucătorul a fost plasat în detenţie, în aşteptarea deportării. Un prim apel i-a permis să iasă la antrenamente, cu speranţa că va putea disputa turneul, pentru a cuceri a zecea sa coroană la Australian Open, sinonimă cu al 21-lea titlu de Grand Slam, un record pentru tenisul profesionist.

Dar, la intervenţia personală a ministrului australian al Imigraţiei, viza i-a fost anulată din nou, iar liderul clasamentului ATP a ajuns să părăsească Australia, duminica trecută, şi s-a întors în Serbia.