ATP a emis un document cu noi restricţii pentru jucători, la turneele viitoare din Italia, informează RMC Sport. La aceste competiţii, jucătorilor care nu s-au vaccinat împotriva Covid-19 le este permis să joace, dar aceștia nu vor avea acces la facilităţile complexului sportiv.

ATP logoFoto: atpworldtour.com

După confuzia apărută în jurul cazului Novak Djokovic în Australia, ATP are în vedere introducerea de noi reguli pentru turneele viitoare. Daily Mail a obtinut restrictiile impuse de forul mondial pentru urmatoarele turnee din Italia şi acestea deschid uşa jucătorilor nevaccinaţi, care însă vor trebui să respecte restricţii draconice.

În primul rând, sportivii vor trebui să aibă un test Covid negativ la fiecare 48 de ore. Singurul loc unde va fi autorizată prezenţa acestora va fi terenul, dar nicăieri altundeva în complexul care găzduieşte turneul, cum ar fi vestiarele. Nu li se va permite să folosească facilităţile turneului (vestiare, sală de sport, cafenele etc), restaurantele sau hotelurile rezervate competiţiei, se arată în document.

Din echipele de asistenţă a jucătorilor nevaccinaţi, vor fi acceptaţi la locul turneului doar antrenorii. Totodată, partenerii sau membrii familiilor jucătorilor nevaccinaţi nu vor avea voie să intre în complex, scrie News.ro.

Potrivit unor surse, sunt în desfăşurare discuţii pentru aplicarea pe plan mai larg a acestor reglementări, la toate evenimentele viitoare. Regulile rămân, evident, sub constrângerea restricţiilor impuse de guverne. De exemplu, Franţa a precizat în această săptămână că nu le va permite sportivilor nevaccinaţi să participe la întreceri de pe teritoriul său.

Cea mai importată competiţie de tenis organizată în Italia este turneul de la Roma, programat între 2 şi 15 mai.

Potrivit unor date actualizate, prezentate de The Telegraph, doi jucători din Top 100 ATP şi o jucătoare din Top 100 WTA sunt nevaccinaţi.