​A ratat deja întâlnirea la câteva turnee, iar lumea tenisului aștepta ca lucrurile să stea altfel la Melbourne. Emma Răducanu și Simona Halep nu se vor duela nici la Australian Open, campioana de la US Open fiind învinsă în turul al doilea de Danka Kovinic (Muntenegru, 98 WTA), scor 6-4, 4-6, 6-3, după două ore și 37 de minute de joc.

Emma Raducanu, la Australian OpenFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

De știut:

  • În turul următor, Danka Kovinic se va duela cu învingătoarea partidei dintre Simona Halep (15 WTA, favorită 14) și Beatriz Haddad Maia (83 WTA).
  • Pentru prezența în turul al doilea, Emma Răducanu va primi 97.210 euro şi 70 de puncte în clasamentul WTA de simplu.

Desfășurarea partidei dintre Emma Răducanu și Danka Kovinic:

Răducanu a început perfect confruntarea și părea să se îndrepte spre o victorie facilă (a condus cu 3-0), dar o problema la palma mâinii drepte a incomodat-o din ce în ce mai tare (a cerut și un timeout medical) și Kovinic, care a alternat loviturile puternice cu unele spectaculoase și foarte precise, a reușit să revină câștigănd cinci game-uri la rând. Emma nu a renunțat la luptă, a recuperat break-ul, dar nu a reușit să rămână concentrată și Kovinic și-a adjudecat primul set după ce s-a impus la 0 la retur (6-4).

Emma a debutat foarte bine și în setul secund, a făcut break chiar din primul game și și-a menținut avantajul până la 4-3. Danka a profitat de un moment de relaxare al britanicei, a egalat la 4, dar a ratat o minge de 5-4 și Răducanu a ajuns în postura de a servi pentru câștigarea setului. Kovinic a avut două mingi de 5-5, dar nu a reușit să fructifice niciuna dintre ele și Emma a împins confruntarea în set decisiv (6-4).

Cele două jucătoare au reușit să își facă serviciul în debutul setului al treilea, prima care "a clipit" fiind Emma. Un moment inedit a avut loc în momentul în care Kovinic conducea cu 3-1: un peșcăruș a zburat deasupra terenului, iar spectatorii au făcut "valuri" până acesta a părăsit incinta. Întreruperea a fost una de bun augur pentru Răducanu - a făcut un break alb și părea să revină în luptă. A urmat o perioadă în care cele două jucătoare s-au întrecut în erori: Kovinic s-a desprins la 5-2, Emma a redus din diferență după ce Danka a ratat complet un smash, dar jucătoarea din Muntenegru a reușit să își stăpânească până la urmă emoțiile și să închidă confruntarea cu serviciul (6-3).

Rezumatul partidei dintre Emma Răducanu și Danka Kovinic:

*sursă video: Eurosport

Statistica partidei dintre Emma Răducanu și Danka Kovinic:

Ași: 0 - 4

Duble greșeli: 4 - 2

Puncte câștigate cu primul serviciu: 53% (35/66) - 65% (37/57)

Puncte câștigate cu al doilea serviciu: 29% (6/21) - 37% (16/43)

Puncte de break câștigate: 40% (6/15) - 64% (7/11)

Puncte câștigate la fileu: 71% (10/14) - 43% (15/35)

Lovituri câștigătoare: 27 - 40

Erori neforțate: 39 - 35

Viteză medie primul serviciu: 147 km/h - 166 km/h

Viteză medie al doilea serviciu: 132 km/h - 126 km/h.