​A câștigat aproape 26 de milioane de dolari din tenis, dar acum se află la un pas de faliment în urma investiţiilor proaste făcute de tatăl său. Juan Martin Del Potro, care nu joacă de mai multe luni din cauza unei accidentări, a descoperit datoriile acumulate în 2021, după moartea lui Daniel Del Potro, relatează Le Figaro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sportivul în vârstă de 33 de ani mai are 3 milioane de dolari în conturi, o sumă foarte mare pentru oamenii de rând, însă derizorie dacă se iau în calcul câştigurile lui Del Potro de-a lungul carierei.

Banii sportivului au fost gestionaţi de tatăl său, Daniel Del Potro, însă acesta a făcut investiţii foarte riscante şi a adus familia în pragul falimentului. Daniel Del Potro a murit în 2021.

"A luat în arendă 9000 de hectare, plus a închiriat echipamente pentru a planta soia. Însă nu avea cunoştinţele necesare şi a ajuns să fie îndatorat", a declarat o sursă pentru La Cronica.

Juan Martin del Potro a câştigat 22 de turnee ATP. El ar putea să revină în competiţii la turneul de la Buenos Aires, în februarie, scrie News.ro.