Jucătorii şi jucătoarele de la Australian Open nu mai vor să audă despre cazul Novak Djokovic. Sâmbătă, la Media Day, aceștia au afirmat că nu își doresc să mai vorbească despre situația sârbului și au vrut să discute doar despre tenis.

Teren de la Australian OpenFoto: australianopen.com

Grecul Stefanos Tsitsipás, care în ultimele zile nu şi-a cruţat colegul din circuit, afimând: "Novak vrea să joace după propriile reguli şi noi arătăm ca nişte idioţi că vrem să respectăm regulile", a vrut sâmbătă doar să adauge: "Sunt aici să vorbesc despre tenis. Nu am vorbit suficient despre tenis în ultimele două săptămâni, ceea ce este păcat".

Garbine Muguruza, locul 3 WTA, consideră că tot scandalul putea fi evitat, dacă regulile erau respectate.

"Cred că toţi vrem să mergem mai departe şi să ne concentrăm pe aspectul începerii unui Grand Slam. Cred că toate acestea ar fi putut fi evitate, aşa cum am făcut cu toţii, vaccinându-ne, făcând tot ce trebuia să facem pentru a veni aici în Australia. Toată lumea cunoştea foarte bine regulile. Urmează-le şi gata. Nu cred că este atât de greu..." - Garbine Muguruza, citată de News.ro.

Germanul Alexander Zverev a fost mai blând: "Crezi că Djokovic a fost maltratat?", a fost întrebat. "Nu cred că ar fi venit aici întâmplător fără să se gândească la faptul că nu ar putea juca, dacă ar fi avut permisiunea să fie în ţară. Înţeleg punctul de vedere al poporului australian. Dar guvernul australian şi guvernul victorian ar fi trebuit să fie clare cu privire la ceea ce urma să se întâmple. Novak este un superstar global. Şi el este cineva despre care poate oamenii cred că pot face tam-tam doar pentru că este Novak. Dacă nu ar fi fost Novak Djokovic, numărul 1 mondial, cu 20 de Grand Slam-uri, toate astea nu ar fi luat proporţii atât de . Tot ce se întâmplă, evident, nu este un lucru bun, în special pentru el. Dar nu se poate pune la îndoială moştenirea lui în tenis din cauza asta".

"Toată această situaţie ne-a îndepărtat pe noi, ceilalţi competitori, din luminile reflectoarelor. Suntem aici să jucăm la Australian Open, iar ce s-a întâmplat simt că ne pune pe noi, ceilalţi, în umbră. Sunt nerăbdător să încep turneul şi sper să am două săptămâni foarte bune. Sincer să vă spun, încerc să las toată această discuţie legată de Djokovic în spatele meu şi să mă concentrez pe tenis. Vreau ca tenisul să vorbească", a spus Alex De Minaur, citat de The Age.

Novak Djokovic s-a întors în hotelul de carantină - Când va fi luată o decizie finală în cazul sârbului

Novak Djokovic se află din nou în custodia forţelor australiene de frontieră, iar prima audiere în instanţă în cadrul contestaţiei depuse de avocaţii liderului mondial la a doua decizie de a i se anula viza de intrare în ţară a fost scurtă şi s-a încheiat, informează The Age.

Judecătorul şi părţile implicate, reprezentanţii tenismenului sârb şi ai ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, au discutat chestiuni procedurale despre modul în care contestarea anulării vizei va avea loc în acest weekend.

Toate părţile au fost de acord ca audierea să aibă loc duminică, de la ora locală 09:30 (00:30, ora României).

Audierea a fost una administrativă, singura dispută între părţi fiind dacă dosarul va fi judecat duminică de un singur judecător al instanţei sau de un complet format din trei judecători (variantă care a fost aleasă în cele din urmă).

"Această chestiune va fi decisă de un complet al Curții Federale din Australia format din judecătorul-șef James Allsop, judecătorul Anthony Besanko și judecătorul David O'Callaghan", a precizat sâmbătă instanța.

Decizia luată de completul de judecată va fi definitivă, iar părțile nu vor putea face apel împotriva verdictului.

Djokovic se află, de sâmbătă dimineaţă, în custodia forţelor australiene de frontieră, după ce ministrul Imigraţiei i-a ridicat a doua oară într-o săptămână viza de intrare în ţară liderului ATP.

Pentru a evita un circ mediatic, autoritățile australiene l-au reținut pe sârb într-un loc care nu a fost dat publicității. Conform presei de la Antipozi, acesta s-a prezentat sâmbătă, la ora 08:00 (vineri, ora 23:00 în România), la birourile Ministerului Imigrării, unde a fost audiat timp de două ore. Sârbul a petrecut patru ore alături de avocații săi pentru a-și organiza apărarea.

Sârbul a fost surprins de jurnaliști în mașina care l-a readus în hotelul de carantină din Carlton, scrie publicația online The Age.

Citește și: