Chris Evert a anunţat, vineri, că a fost diagnosticată cu cancer ovarian în stadiul 1, relatează CNN. Legendara jucătoare de tenis a câştigat 18 titluri de Grand Slam la simplu şi trei titluri de Grand Slam la dublu în cariera sa.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o postare pe Twitter care leagă un articol ESPN pe care Evert l-a scris împreună cu jurnalistul ESPN Chris McKendry, ea a spus că vrea să-şi împărtăşească diagnosticul şi povestea "pentru a-i ajuta pe alţii".

"Sunt foarte norocoasă că s-a depistat devreme şi mă aştept la rezultate pozitive de la planul meu de chimioterapie. Vă mulţumesc tuturor pentru că respectaţi nevoia mea de a mă concentra asupra sănătăţii mele şi a planului de tratament", a scris Evert într-o declaraţie postată pe Twitter.

Evert, în vârstă de 67 de ani, a adăugat că va apărea de acasă uneori în timpul transmisiilor ESPN a Australian Open, care începe pe 17 ianuarie.

"Suntem cu toţii alături de tine, Chrissie, eşti o adevărată campioană şi nu am nicio îndoială că vei învinge acest adversar urât", a scris Martina Navratilova, o mare rivală a lui Evert, citată de News.ro.

Rivalitatea dintre cele două femei, care a început în 1973 şi a durat aproximativ 15 ani, a fost numită cea mai mare din istoria sportului. Cele două s-au confruntat în 14 finale majore.

Născută în Fort Lauderdale, Florida, în 1954, Evert a reuşit la 14 ani să devină campioană la categoria sa de vârstă. Când avea 15 ani, a învins-o pe jucătoarea clasată pe locul 1 în lume la acea vreme, Margaret Court, într-un turneu din Charlotte, Carolina de Nord.

Evert a devenit profesionistă când a împlinit 18 ani, pe 21 decembrie 1972. Câteva luni mai târziu, ea s-a întâlnit şi a învins-o pe Navratilova pentru prima dată, într-un eveniment profesionist la Akron, Ohio.

La doar patru ani de la începerea carierei sale profesionale, Evert a devenit prima sportivă care a câştigat un milion de dolari în premii pentru carieră.

De asemenea, a devenit prima sportivă care a găzduit "Saturday Night Live", în 1989, în acelaşi an în care s-a retras. Şase ani mai târziu, Evert a intrat în International Tennis Hall of Fame, devenind al patrulea sportiv ales în unanimitate.

Evert deţine 157 de titluri de simplu şi s-a clasat pe locul 1 în lume timp de şapte ani: 1974 până în 1978, 1980 şi 1981.

A devenit comentator şi analist pentru ESPN în 2011, rol pe care îl deţine şi astăzi.

Evert are trei fii: Colton, Nicholas şi Alexander şi lucrează la Academia de tenis Evert din Boca Raton, Florida, potrivit ESPN.