Guvernul australian, aflat sub presiune din cauza situaţiei legate de Novak Djokovic, a precizat, vineri, că va rămâne ferm în privinţa regulii de interzicere a intrării în ţară a persoanelor nevaccinate. Însă decizia sa cu privire la expulzarea sau neexpulzarea liderului ATP se lasă aşteptată, notează AFP.

Novak DjokovicFoto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

Sârbul se antrenează la Melbourne, în speranţa că va avea şansa de a lupta pentru al zecelea trofeu Australian Open şi al 21-lea de Grand Slam, ceea ce ar reprezenta un record.

Guvernul este ţinta criticilor pentru că întârzie să ia o decizie cu privire la situaţia lui Djokovic, sportiv care nu este vaccinat.

Vineri, ministrul Finanţelor, Simon Birmingham, a insistat asupra faptului că Australia nu lasă să intre pe teritoriul său decât persoane vaccinate cu schemă completă sau care au scutire medicală din motive acceptabile.

"Această politică nu s-a schimbat şi vom continua să aplicăm cu rigurozitate această politică", a spus Birmingham la postul ABC.

Senatorul independent Jacqui Lambie a făcut un apel către guvern să ia cât mai repede o decizie în privinţa lui Djokovic, transmite News.ro.

"De ce continuă astfel situaţia? Alex Hawke, unde eşti? Dacă nu poţi lua o decizie în privinţa lui Novak Djokovic... Dumnezeule!

Cum conduceţi voi ţara? Este un dezastru", a spus Lambie la Nine Network, adresându-i-se ministrului Imigraţiei, Alex Hawke.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: