Simon Cambers, copreşedintele International Tennis Writers Association (ITWA), a declarat că Novak Djokovic trebuia pur şi simplu să anuleze interviul pentru L’Equipe în momentul în care a aflat că a fost testat pozitiv cu Covid-19. Cambers a precizat că dacă situația ar fi stat invers și jurnaliştii ar fi fost cei care se prezentau infectaţi la interviu, consecinţele ar fi fost dure pentru ei.

Novak DjokovicFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Noi am fost foarte îngrijoraţi atunci când am aflat că unul dintre membrii noştri, Franck Ramella, de la jurnalul L’Equipe, a făcut parte din echipa care a luat interviul în acea zi şi că niciunul dintre participanţi nu a fost informat de Novak Djokovic sau de echipa acestuia că el a fost testat pozitiv. Evident că acest lucru îi pune pe oameni în pericol.

Este greu de înţeles, dacă situaţia ar fi stat invers consecinţele ar fi fost dure pentru jurnalişti. Îmi imaginez că jobul lor ar fi fost în pericol. Ar fi fost criticaţi dur şi penalizaţi. Este o situaţie ciudată şi dificil de înţeles.

Novak ar fi trebuit pur şi simplu să anuleze. Ar fi fost mult mai responsabil dacă ar fi anulat interviul. Sau cel puţin să le fi spus tuturor persoanelor prezente că a fost testat pozitiv, că este asimptomatic.

Din câte ni s-au spus, conform regulilor, el i-a pus în pericol pe oameni prin prezenţa sa, drept urmare ar fi trebuit să le împărtăşească situaţia sa şi apoi ei ar fi luat o decizie", a spus Cambers.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: