Novak Djokovic, care și-a aflat adversarul din primul tur, dar nu știe încă dacă va juca la Australian Open 2022, ar urma să apeleze imediat la instanţă dacă ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, va decide anularea vizei sârbului, notează jurnaliștii de la The Age.

Novak DjokovicFoto: Belga / ddp USA / Profimedia

Potrivit unei surse, citată de jurnalul australian sub protecţia anonimatului, avocaţii cred că o eventuală audiere poate fi grăbită prin micşorarea volumului documentelor depuse şi al dovezilor verbale.

Hawke probabil îşi va anunţa decizia vineri.

O sursă federală afirmă că ministrul încă analizează documentele depuse miercuri de avocaţii lui Djokovic, ceea ce a întârziat procesul. Dacă acest caz va ajunge în instanţă, echipa de avocaţi a sportivului speră că dosarul va fi programat în weekend şi că totul se va finaliza până duminică, astfel încât liderul mondial să poată să joace în Australia, scrie News.ro.

Guvernul înclină spre varianta anulării vizei sportivului, a afirmat o sursă din Partidul Liberal.

Decizia autorităţilor australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic este aşteptată în aceste zile, după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: