După ce miercuri Marton Fucsovics (38 ATP) a fost primul adversar din circuit care l-a criticat pe Novak Djokovic după scandalul vizei de intrare în Australia, Stefanos Tsitsipas a ținut și el să se arate nemulțumit de atitudinea liderului mondial.

Stefanos TsitsipasFoto: Kena Betancur / AFP / Profimedia

"Djokovic joacă după propriile reguli și a făcut ceea ce mulți jucători nu ar fi avut curajul, mai ales după ce ATP a anunțat anumite condiții pe care jucătorii trebuie să le îndeplinească pentru a intra in Australia.

Nimeni nu ar fi crezut că poți intra în Australia nevaccinat și fără a respecta protocoalele. Ai nevoie de mult curaj pentru a face asta...să pui Grand Slamul în pericol.

Majoritatea dintre noi suntem vaccinați cu schema completă și am urmat toate protocoalele.

Pe de altă parte, se pare că nu toți joacă după aceleași reguli. O mică parte alege propria cale, ceea ce ne face pe noi, majoritatea, să arătăm ca niște proști", a declarat Stefanos Tsitsipas (4 ATP), conform Reuters.

Autoritățile australiene înaintaseră ziua de joi drept cea în care vor anunța decizia finală în cazul Djokovic: va fi lăsat Nole să joace la Australian Open sau va fi expulzat. Decizia îi aparține lui Alex Hawke, cel care conduce Ministerul Imigrărilor.

Amânarea a fost luată, conform The Age, pentru că avocații lui Novak Djokovic au depus noi documente la dosar, iar acest lucru înseamnă o extindere a investigațiilor.

Un răspuns final este așteptat cel mai devreme vineri, după cum informează sursa citată.

Liderul opoziţiei australiene: "Ce caută Novak Djokovic în Australia?"

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: