Scandalul vizei în care este implicat Novak Djokovic este speculat politic de către laburistul Anthony Albanese, liderul opoziției australiene. Acesta a precizat că nu înțelege cum a ajuns liderul ATP să fie la Melbourne în condițiile în care nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Novak DjokovicFoto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

"Politica australiană este să nu autorizeze intrarea pe teritorul său a persoanelor nevaccinate.

Cum am ajuns în această situaţie depăşeşte puterea mea de înţelegere. Cum a putut Novak Djokovici să vină aici?", a declarat liderul laburist Anthony Albanese, citat de News.ro.

De asemenea, oficialul mai precizează că Guvernul trebuie să acționeze rapid pentru a pune capăt acestui scandal care ține capul de afiș la nivel internațional.

Anthony Albanese spune că "acest dezastru" provoacă o importantă pată pe imaginea Australiei.

Autoritățile australiene înaintaseră ziua de joi drept cea în care vor anunța decizia finală în cazul Djokovic: va fi lăsat Nole să joace la Australian Open sau va fi expulzat. Decizia îi aparține lui Alex Hawke, cel care conduce Ministerul Imigrărilor.

Amânarea a fost luată, conform The Age, pentru că avocații lui Novak Djokovic au depus noi documente la dosar, iar acest lucru înseamnă o extindere a investigațiilor.

Un răspuns final este așteptat cel mai devreme vineri, după cum informează sursa citată.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: