Joi (13 ianuarie) ar fi trebuit să fie ziua în care autoritățile australiene să anunțe decizia în cazul Novak Djokovic. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar jurnaliștii de la The Age au venit cu o explicație. Între timp, liderul mondial și-a aflat adversarul din turul întâi, la Melbourne având loc tragerea la sorți a tablourilor de concurs.

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Novak Djokovic și-a aflat adversarul din primul tur, dar nu știe încă dacă va juca la Australian Open 2022

Autoritățile australiene înaintaseră ziua de joi drept cea în care vor anunța decizia finală în cazul Djokovic: va fi lăsat Nole să joace la Australian Open sau va fi expulzat.

Decizia îi aparține lui Alex Hawke, cel care conduce Ministerul Imigrărilor.

În lipsa unei luări de poziție a lui Hawke, cel care a discutat cu opinia publică a fost premierul Scott Morrison.

"Poziția ministrului Hawke nu s-a schimbat în vreun fel. Sunt decizii ale ministerului, care vor fi luate de ministrul Hawke, iar asta e tot ce pot spune acum. Vaccinul sau un argument valid, asta e calea.

Asta e politica noastră, nu s-a schimbat. Ne așteptăm ca autoritățile să țină cont de politica Guvernului în astfel de spețe, în care se încadrează persoanele care călătoresc în Australia.

Vorbim în acest caz despre cei care nu au cetățenie australiană și nici nu sunt rezidenți. Ei trebuie să arate că sunt vaccinați cu schema completă sau să prezinte un argument valid pentru care nu sunt vaccinați", a spus premierul Scott Morrison.

Amânarea a fost luată, conform The Age, pentru că avocații lui Novak Djokovic au depus noi documente la dosar, iar acest lucru înseamnă o extindere a investigațiilor.

Un răspuns final este așteptat cel mai devreme vineri, după cum informează sursa citată.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: