Guvernul statului Victoria a anunțat că va reduce la 50% din capacitatea totală a arenelor numărul de spectatori care vor putea participa la Australian Open, fapt cauzat de creșterea numărului de cazuri de Covid-19 și spitalizări ca urmare a infectărilor.

Australian Open, logoFoto: ausopen.com

"Această punere în ordine a regulilor pentru Openul Australiei semnifică faptul că publicul, jucătorii şi personalul s-ar putea aştepta la un eveniment extrem de sigur", a afirmat ministrul Turismului, Jaala Pulford, într-un comunicat dat publicităţii.

Pentru acest prim turneu de Grand Slam al anului, care debutează luni, portul măştii va fi obligatoriu pentru spectatori, în afara meselor, iar regulile de distanţare vor trebui respectate.

Anul trecut, reguli similare au fost instituite, dar o carantină de cinci zile decretată la Melbourne din cauza epidemiei a constrâns organizatorii să închidă accesul publicului la mai multe meciuri.

Joi, statul Victoria a înregistrat 953 de pacienţi cu Covid-19 spitalizaţi, un număr record, şi peste 220.000 de cazuri de infectare, conform Agerpres.

Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, va avea loc în perioada 17-30 ianuarie la Melbourne Park.

Te-ar putea interesa și: