Autoritățile australiene anunțaseră că joi vor da un răspuns clar în privința participării lui Novak Djokovic la Australian Open, însă acesta va fi amânat încă o dată. Până acolo, liderul ATP și-a aflat adversarul din primul tur și pe cine ar putea întâlni pe partea sa de tablou de la primul Grand Slam al sezonului din tenisul mondial.

Novak DjokovicFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Astfel, Nole ar urma să dea peste compatriotul Miomir Kecmanovic (78 ATP) în runda inaugurală de la Australian Open.

Pe traseul lui Djokovic până la trofeu s-ar mai putea găsi adversari precum Tommy Paul, Lorenzo Sonego, Christian Garin și Matteo Berrettini (sferturi).

Într-o posibilă semifinală, Djokerul ar putea da peste Rafael Nadal sau Alexander Zverev, iar finala cea mai probabilă ar putea fi împotriva lui Daniil Medvedev. Desigur, este doar un traseu virtual, multe se pot schimba pe parcurs.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: