Mai multe informații contradictorii în ceea ce-l privește pe Novak Djokovic au fost scoase la iveală de presă australiană (și nu numai). Dosarul liderului mondial este unul tot mai stufos, iar sursele jurnaliștilor de la Herald Sun vorbesc despre faptul că sârbul este tot mai aproape de a fi expulzat din Australia. Decizia finală va fi anunțată joi (13 ianuarie).

Novak DjokovicFoto: Patrick Hamilton / Zuma Press / Profimedia

Novak Djokovic este în atenția tuturor celor implicați în tenis (și nu doar) după scandalul vizei de intrare în Australia. Sârbul a fost refuzat, apoi s-a revenit asupra deciziei, autoritățile australiene fiind și ele de vină pentru toată confuzia creată.

Herald Sun anunță că sunt șanse mari ca Djokovic să fie expulzat din Australia

Ultimele detalii par să-i fi semnat sentința liderului mondial: Nole a încălcat protocolul sanitar și a mințit în declarația de călătorie (dă vina pe echipa sa care a completat greșit formularul).

Aceste lucruri vor cântări greu în retragerea vizei liderului mondial, după cum susțin jurnaliștii de la Herald Sun.

Decizia finală ar urma să fie luată joi, 13 ianuarie, iar cei de la Herald Sun anunță că sunt șanse mari ca Nole să fie expulzat din Australia în lumina ultimelor evenimente.

Părerea ar fi aceea că s-ar crea un precedent periculos dacă Djokovic ar fi lăsat în continuare să rămână în Australia.

"Guvernul federal încă pregătește în această seară (n.r. miercuri) un caz solid pentru a revoca viza lui Novak Djokovic și a-l expulza.

Surse spun că ministrul Alex Hawke a amânat o decizie finală cu privire la invocarea sau nu a puterii sale discreționare de anulare a vizei lui Djokovic, deoarece cazul a avut implicații grave pentru politica Guvernului de protecție a frontierei.

O sursă guvernamentală a dezvăluit că orice mișcare spre relaxarea regulilor guvernamentale de imigrare și de a permite jucătorului de tenis să rămână în Australia ar crea un precedent periculos.

Guvernul este pregătit să înfrunte o reacție internațională pe care o va atrage decizia, deoarece ar fi în interesul național și ar fi în concordanță cu ", se arată în Herald Sun, citat de Eurosport.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, "a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: