Decizia autorităţilor australiene privind o posibilă nouă anulare a vizei de intrare în ţară a lui Novak Djokovic se amână. Acest lucru se întâmplă după ce avocaţii jucătorului au depus noi documente în acest caz, informează abc.net.au.

Novak Djokovic, antrenament pe Rod Laver ArenaFoto: Kelly Defina / AFP / Profimedia

Biroul ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, a anunţat că a primit documente suplimentare care au schimbat durata pentru ca o decizie să fie luată.

"Avocaţii domnului Djokovic au furnizat recent documente suplimentare lungi şi documente justificative, despre care se spune că sunt relevante pentru posibila anulare a vizei domnului Djokovic.

Bineînţeles, acest lucru va afecta perioada de timp pentru o decizie", a declarat un purtător de cuvânt al ministrului Alex Hawke, citat de News.ro.

La 4 ianuarie, Novak Djokovic, locul 1 ATP, a anunţat că a primit permisiunea de a participa la Australian Open, competiţie la care este deţinătorul trofeului, pe baza unei scutiri medicale.

El a sosit în ţara de la Antipozi a doua zi şi forţele australiene de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia.

Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi până la plecarea sa.

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Djokovic știa că are Covid-19 când s-a întâlnit cu un jurnalist

Novak Djokovic a recunoscut, miercuri, că s-a întâlnit cu un jurnalist când ştia că are Covid-19, descriind acest fapt drept o "eroare de judecată".

Liderul ATP a precizat că după ce a primit rezultatul pozitiv a participat, totuşi, la centrul său de tenis din Belgrad, 18 decembrie, la un interviu pentru L’Equipe”, deoarece "s-a simţit obligat" şi "nu a vrut să-l dezamăgească pe jurnalist".

Djokovic a mințit în declarația de călătorie, dar dă vina pe agentul său

Djokovic a mai spus că declaraţia incorectă completată la 1 ianuarie, înainte de călătoria în Australia, a fost depusă de echipă în numele său”.

"Agentul meu îşi cere sincer scuze pentru greşeala administrativă de a bifa caseta incorectă despre călătoria mea anterioară înainte de a veni în Australia. Aceasta a fost o eroare umană şi cu siguranţă nu deliberată", a adăugat el.

Liderul ATP este încă în vizorul autorităţilor australiene. Acestea reexaminează documentele completate de numărul 1 mondial, nevaccinat şi cu scutire medicală pentru a ajunge la Melbourne.

Potrivit presei australiane, Djokovic ar fi susţinut într-un formular că nu a călătorit în cele 14 zile premergătoare zborului său către Australia. Cu toate acestea, el ar fi părăsit Serbia pentru a se antrena în Spania, în perioada Anului Nou.

S-ar putea să te intereseze pe aceeași temă: